måndag 22 augusti 2011

Nu får de fan ta och ge sig...

Sådant här gör mig mycket förbannad. Det går tydligen bra att skicka våra modiga soldater in i "harms way", men att anstränga sig minsta lilla för att det ska fungera bra för dem - på det sätt som det krävs i enlighet med soldaternas avtal no less - är tydligen för mycket begärt.

Det värsta är att det nästan bara är Johanne Hildebrant som tar upp de här frågorna. När SAAB inte kunde betala ut löner pga konkursfärdighet så blev det stora rubriker. Här snackar vi om en myndighet som har ansvar för personers LIV. Samtidigt som man gör allt detta så tog det dessutom en ansenlig tid att få ner nya stridsvästar - för att ersätta de gamla som soldaterna bara ville bli av med till sådan grad att de köpte egna.

Varför är det så svårt för media och politiker att sätta press på Försvarsmakten? Det går tydligen bra att kritisera dem lite här och var för saker som knappt betyder någonting, men för något så fundamentalt viktigt som soldaternas lön blir det bara en liten ledare?

Allvarligt?

Att skattebefria soldaterna under insats skulle inte lösa ovanstående problem, men det skulle vara en fingervisning från samhället att deras insats faktiskt uppskattas. Men nej då, de är ju Imperialisternas villiga bödlar i Afghanistan vilket tydligen är vad många verkar tro på fullaste allvar. När i Helvete ska svenskar lära sig skilja på soldaterna och politik. OFOG borde få första lektionen. Vill ni veta med om Fredssoldaters vardag, läs på Morgonsurs blogg.

1 kommentar:

Wiseman sa...

I Saabs fall är det ju en spektakulär händelse. I Försvarsmakten är det tyvärr vardagsmat. Situationen har varit sådan i många år.