torsdag 12 mars 2009

Hur var det nu med Lagen...

På en fråga om The Pirate Bay sa han att han inte ville spekulera om vad domen kommer att bli, men att om de skulle bli friade, då måste lagen skärpas.
Om Per Strömbäck, Dataspelsbranschen

Det är rent ut sagt skrämmande att läsa sådana här saker och dessa individer som inte verkar begripa vad Lagen gör i ett samhälle. Det är visserligen meningen att lagar ska utvecklas för att tjäna samhällsnyttan - men på vilket sätt tjänar det samhällsnyttan att begränsa kultur?

Tänk dig - om du vill - en person som blir åtalad, på högst vaga bevis för mord. Det råder högst delade meningar om Personen är skyldig eller inte. Sådant här händer i och för sig väldigt ofta - men tänk dig att du i debatten hittar en person som har drabbats personligen av fallet som säger att om personen inte blir dömd måste lagen skärpas så att han blir det.

Samhället hade tagit en sådan kommentar för vad den var - ett uttryck i sorg över att ha förlorat en kär vän - eller i det här fallet - sin kära... tja, vad är det nu de har förlorat? Vi glömde kanske att nämna det. Skulle The Pirate Bay vara ett åtal om stöd så hade åtalsrubriken varit egenmäktigt förfarande - om nu någon skulle vara idiotisk nog att bita den hand som petar på folk så att de stoppar ner sedlar i dennes plånbok.

Och ändå så är det precis det de gör. Tur att det finns några i världen som ser vett och sans i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ähh i fr4amtiden är vi alla skyldiga tilla alla brott som finnes och frågan är bara när någon känner för att dra oss inför rätta då vi naturligtvis ska vara öppenhjärtligt ångerfulal över vilka dåliga människor vi är och önska att få bli avrättade:P Gammal klassik religös inställning om att man är inte värdiga gudskärlek morderniserad lite:P