lördag 9 augusti 2008

Statsministern i Vaxholm

Idag talade Stadsminister Fredrik R i Vaxholm inför en dithyrd massa av Ja-sägare. Att den var inhyrd märktes tydligt då bland gästerna fanns MUF med tröjor, flera moderata tjänstemän (Anders Borg bl a) och diverse personer som var duktiga på att nicka instämmande så fort Stadsministern sade ett ord. Bland massan fanns även några duktiga Pirater (Tommy och Christian E bl a) samt vettiga människor ifrån Frihetsfronten som visade sig fint sällskap i väntan på Stadsministern.


(Ursäkta kvaliten men jag hade solen nästan rakt i kameralinsen)

Där höll han ett tal där bland annat den här delen ingick. Behöver jag ens såga det här?
Det sågar mer eller mindre sig själv.

Vad han egentligen gör är att säga att FRA behöver spana inrikes för att Georgien har problem med rebeller i en del av landet som en gång var en del av dem? Han anser att situationen 500 mil är därför FRA behöver spana på inrikes kabel? Jovisst går - eller snarare gick - Rysk Internettrafik via Sverige, men enkel kryptering är allt som krävs för att det ska stoppas.

Och han tänker inte kompromissa om Sveriges säkerhet heller. Om man söker på Fredrik Reinfeldt + Kompromissa så verkar det som att han inte kompromissar om någonting. Dessvärre, Äkta Moderater. Han gjorde det inte. Och det verkar inte som han kommer göra det.

Kampen mot FRA går vidare.

6 kommentarer:

razor sa...

Han verkar inte heller förstå skillnaden mellan "vilka yttre hot finns det?" och "vilka yttre hot finns det som motiverar och kan avstyras av massavlyssning?"

A brave new Moderata samlingspartiet.

cnab sa...

Tack för din bevaknning av Vaxholmstalet! Reinfeldt har helt rätt att Sverige behöver en väl fungerande underrättelsetjänst. För att hålla reda på spioner, terrorister, militärer och grov kriminalitet. Men det ska inte ske på bekostnad av vårt demokratiska styrelseskick och genom massavlyssning!!! Det är omöjligt att värna demokratin genom att inskränka dess i grundlag och internationella konventioner givna mänskliga fri- och rättigheter. Ska det vara så svårt att ta till sig, Alliansen?

Jonathan sa...

Vi behöver inte FRA för Signalspaning. Det kan skötas av Försvarsmakten och DE vet mycket väl att man inte behöver avlyssna det egna folket för att veta vad som händer i världen.

cnab sa...

Du har helt rätt Jonathan! Det räcker bra med MUST och SÄPO. Josh utvecklar utmärkt på http://scriptorium.se/josh/

Dennis Nilsson sa...

Ett ordspråk som tips till Reinfeldt, Åkesson o andra som slirar på sanningen;

“Om man talar sanning så behöver man inte ljuga”
- Jeff Farias

Henrik Alexandersson sa...

Reinfeldts surr om att vi behöver FRA-avlyssningen för att kunna veta vad som sker i Georgien är ju rent trams.

Vaför skall man behöva avlyssna hela svenska folket för det.

Och – Duh! – FRA-lagen har ju inte trätt i kraft ännu! Så det blir lite konstigt att hänvisa till vilken nytta vi har haft av den de senaste dagarna...