NanoWrimo

NanoWrimo betyder National Novel Writing Month och är ett projekt för personer som tycker att det kloka, allvarliga och självklara målet för november månad skall vara att skriva en roman på 50 000 ord. Jag deltog i 2013 och avser att fortsätta delta då det är en rolig upplevelse med nya vänner, internskämt, siarespindlar, inspirerande underkläder (fråga inte) och ett fanatiskt skrivande som får dig att undra varför i helvete du har så mycket fritid under December.

Jag har för avsikt att publicera mina verk som jag skriver på det här sättet fritt på nätet.


2014: I Stockholms Skuggor
Sammanfattning:
Hämnd. Rättvisa. Brott. Nödvändighet. Mord. Straff.

En ung man är ute en kväll då han ser ett brott begås och finner sig oförmögen att ingripa. Brottslingen flyr och kvar står ett brottsoffer och person som undrar varför han inte kunde hjälpa till. Det blir livsavgörande. Ett beslut tas - ett som kommer ta honom genom Stockholms mörka hjärta där kriminalitet är affärer och varje störning kommer att hanteras med dödligt våld.

Kommentar: Mitt förra projekt var baserat på det jag visste och det jag ville skriva om Science Fiction. Det gjorde stämningen och miljöerna lite campy, det kändes som att man inte kunde leva sig in i romanen riktigt. Det är vad jag avser att ändra med den här romanen. Genom att placera den i nutid och på en plats jag känner intimt tillsammans med ett ämne jag känner att jag behärskar så tror jag att jag kan lära mig skriva ordentliga miljöer. Vad gäller publicering den här gången så tänkte jag strunta i eventuella plot holes och annat jag inte kommer ha tid med att ordna. Med intensiv planering för att minimera risken så siktar jag på att publicera ett kapitel om dagen.

I Stockholms Skuggor kan läsas här.

2013: Rymdkriget
Sammanfattning:
Året är 2276. Mänskligheten har de senaste femtio åren tagit sina första steg ut bland stjärnorna. Osårbara slagskepp tillsammans med sina stridsgrupper patrullerar mänsklig rymd men hittills har de inte mött något annat än människor; och inga större konflikter.

Fienden kommer att komma oväntat och snabbt, en fiende som visserligen är underlägsen på pappret men som vet alltför mycket om Jorden. Mänskligheten står inför en återupprepning av sin värsta sida. Rymdkriget har kommit med all sin fruktansvärda kraft.

Kommentar: Detta var min första Wrimo och där fick jag lära mig att det är viktigare att skriva än vad man skriver. Följaktligen är redigeringen fast i Develoment Hell eftersom det finns så mycket som behöver göras, saker som behöver skrivas om för att passa slutet och allt annat du egentligen inte ska göra med en Wrimo. Att vinna den här Wrimon och skriva klart romanen var en känsla som inte riktigt går att beskriva. Jag tror inte det sjunkit in - jag har skrivit en roman. Kanske inte en bra roman men vem bryr sig om den saken?

Rymdkriget kan läsas här.

Inga kommentarer: