tisdag 5 oktober 2010

Förslag / Rekrytering: Kampanjgrupp som åker till Bryssel

Jag har under ett tag nu haft idén om att man bör skicka ner en eller flera personer till Bryssel för att dokumentera en genomsnittlig dag eller två med våra representanter där samt även andra detaljer kring EU Parlamentet i Bryssel. Orginalidén var att det hela skulle utföras innan valet, men pga diverse hinder så lämnade det hela aldrig idéstadiet.

Vad jag tänker mig är en arbetsgrupp på två-tre personer som åker ner till Bryssel under två dagar, intervjuar Christian Engström, Mattias Bjärnemalm, Amelia Andersdotter och Henrik Alexandersson, både med video och text samt fotograferar det hela.

Om möjligt bör EUs avsatta medel för studiebesök användas. Boende kan ordnas av gruppen som reser. Deltagarna skall dock vara villiga att vid behov kunna lägga ut själva.

Resultatet, med text, video och foton ska sedan publiceras på de berörda personernas bloggar, samt Piratpartiets huvudsida. Detta ska främst skrivas för användning utåt och är därmed en kampanjmetod.

Syftet är att upplysa inte bara vad vi gör i bryssel utan även hur för att kunna stärka vårat förtroende som parti i EU-Politiken.

Arbetsgruppen borde som ovan nämnt bestå av tre personer som är duktiga på varsitt område. Dels en person som kan skriva och författa på ett bra sätt, dels en person som är duktig på att filma med video och editera materialet på ett bra sätt och dels en Fotograf.

Feedback är högst välkommet och lämnas bäst i tråden på Piratpartiets forum.

Inga kommentarer: