torsdag 16 september 2010

Hur ska vi stoppa SD?

Sverigedemokraterna, denna enhetliga massa, ondare än Darth Vader och Satan tillsammans är just nu på brunskjortig frammarch mot Riksdagen. Ingenting verkar stoppa dem.

Inte för att man inte försökt dock.

Våld. Försök att trycka ner och ignorera dem. Ta debatten.

Låt oss gå igenom alla tre sakerna:

Våld:
Sverigedemokraternas torgmöten blir oftast störda av äggkastare från dräggvänstern. Jag skriver "Dräggvänstern" för politik har väldigt lite med deras intresse av förstörelse och bråk. Det finns likadana på högersidan också - och för all del inom fotbollskulturen.

Poängen är dock att det bara ger SD en martyrstämpel. Det blir en "Stackars oss, vi försöker vara demokratiska" över det hela. Att sätta en kula mellan ögonen på en av deras representanter - eller ett ägg - kanske ger några inre frid och tillfredställelse, men det kommer bara göra dem starkare.

Att ignorera dem:
Jag vet att somliga anser att ignorera ett parti och dess frågor är odemokratiskt men faktum är att det är det politiken handlar om. Det handlar om att partierna ska säga vad de själva vill - inte bana vägen för andra partiers frågor. Jag kan rent personligen vara sur över att inget parti på allvar tar upp FRA-Lagen (förutom PP), men vi har faktiskt ingen rätt att kräva det av andra partier. Och de andra partierna vet exakt vad de gör.

Problemet ligger i att ignorerataktiken slutar fungera så fort en opinionsundersökning ger ett parti något över en viss nivå. Då har man blivit ett stort parti vars utspel oftast får genomslag och man blir också rejält granskade.

Att ta debatten:
Vad jag absolut, helst skulle vilja är att det på varje torg stod en Sverigedemokrat som ifred skulle kunna predika sina åsikter.

Nu undrar ni säkerligen om jag är riktigt klok, men efter att ha sett Sverigedemokrater säga vad de tycker och vad partiet tycker så anser jag att detta är det bästa sättet.

Slutsats:
Må vara att rubriken är "Hur ska vi stoppa SD" så vill jag påpeka att det är aldrig vår rätt att säga att folk som röstar på SD är dumma i huvudet eller liknande. SD må ha en hel del jävligt korkade åsikter, men det är partiet som har det. SDs väljare är antagligen inte lika korkade. Så varför röstar de på SD? Missnöje? En vilja att ge en underdog en chans? Eller för att SD helt enkelt är det här valets coola uppstickare. Ni vet, som Piratpartiet var under EU-Valet 2009?

En av naturens viktigaste regler är dock att många djur har förmågan att lära sig från sina misstag. Visserligen kommer många anse att rösta SD inte alls är ett misstag - men fler kommer facepalma över sin dårskap.

Kanske är det bra om SD kommer in i Riksdagen i år. För då kommer de ut 2014 och då får vi garanterat inte se dem igen.

Inga kommentarer: