måndag 16 augusti 2010

De där luriga Enfrågepartierna

Nu är de uppe på kartan igen. Enfrågepartierna. Sådana luriga typer. Man vet inte vad de kommer rösta i alla andra frågor förutom sina kärnfrågor. Sådana envetna typer. Det är ju riktigt skamligt. Ett äkta åsiktspaket är vad vi vill ha. Jag ska fan inte behöva ta ståndpunkter i en enda fråga. Mitt regeringsalternativ ska kunna allt och vara väldigt felfria.

Men enfrågepartiernapartierna, de är så tokiga. De ställer upp och ibland slänger de med någon extra fråga. Som de där knasbollarna Moderaterna. De går till val på att fixa jobb och Regeringsduglighet. Vafan är det för jävla frågor? Ska de styra landet? Vafan är detta för samhälle egentligen?

Och sedan har vi de här förbannade överlöparna Vänsterpartiet. Kommunister, de är vad de är. Lika lön och hjälp till de sämre ställda. Tacka fan för att de inte styr landet, då skulle vi kunna lämna över till Sovjet med de samma! Pack! Hmf! De kan man ju inte rösta på! De har ju inga planer på allt det där andra!

Och vad har vi mer då? Jo, De där jävla "Folkpartiet". Det låter som om vi vore på trettiotalet. Sieg Siegfried och allt det där. Och det är vad de vill göra med Skolan också! Raka led, och det ska sjungas "Vår gud är oss en mäktig borg". Försvaret vill de också satsa på. Vänta bara, snart blir det fältgrå uniformer och vakttorn! Hur kan man satsa på så få saker när man ska styra Kungariket?

Centerpartiet? Va? Det låter som ett fånigt alternativ. "Hejsan, vi ligger i mitten". Ändå påstår de sig vara för Miljön! Vafan? Träd röstar inte och inte fan är de människor. De är IVÄGEN, det är vad de är. Vad vill de mer? Bygga mer? Vafan, då kan ju inte kossorna beta! Hur ska de ha det egentligen? Och de röstar väl fan i alla andra frågor också. Kan ju finnas några avvikare som röstar lite hur de vill!

Och sen då? Socialdemokraterna! Skatter, det är fan allt de talar om. Och Pensionärer! Hur fan går det ihop? Och en jävla kärring har de till partiledare. Hur hon ska bli stadsminister när hon knappt tycker något, de vette fan. Torrisar är de i alla fall. Och vad de tycker i allt annat, det får vi väl fråga Oraklet i Delfi! Vafalls? Har de talat om Betjänter i T-banan? Fån!

Kristdemokraterna! Men vad är det nu för fel?! Lite snäva, är de inte? Barnavård! Det är väl bra, men ska de inte ha lite mer än så? Och likt många andra säger de att Djuren är bra. Herren har satt oss att vaka över dem.

Och Miljöpartiet. Det hör man väl vad de dårfinkarna är för! De vill att vi river allt och bor i skogen. I kojor! Hur fan tänker man då? Och de vill att jag ska åka bil mindre. Hur nu det går till! Det tänker jag inte göra. Inte förrens de fått spårvagnen de tydligen vill stoppa byggd.

Och vad finns det mer?

PIRATPARTIET?
Herre min ge, heter de det? Rånmördare, de är vad de är. Påstår att de vill arbeta för Integritet och Fildelning! Hur går det ihop? De skyldiga måste hittas och straffas! Och sedan ska de bestraffas som man bestraffar Margaret Croke! Dessa vill åtminstone inte åt regeringsmakten. Och de säger att de inte röstar någonting i alla andra frågor. Ska man tro på det?

Det får man väl göra...

Inga kommentarer: