måndag 17 maj 2010

Att sparka in en dörr som låtsas den är stängd.
Den viktigaste signalen är dock att demokratiskt fattade lagar gäller överallt i samhället, även på Internet.

Jag skulle kunna säga åt er att hitta felet i ovanstående mening. Det vore onödigt. Ni vet redan om vad felet är. Ändå vill ni läsa på min blogg för att få det skrivet till er. Och jag riktar mig inte till Piratpartisterna som läser min blogg.

Lyssna nu för i helvete på er själva.

Vi anser att fildelning ska vara olagligt. Därför använder vi - branchen - sig av lobbyister för att få igenom en lag mot Fildelning av Upphovsrättsskyddat material. Lagen är omstridd överallt utom i Riksdagen och på APBs kontor. En minoritet har kört över en majoritet.

Vi anser att fildelningslagen är tandlös. Därför tar vi The Pirate Bays grundare till Domstol. Det faktum att fildelning pågår dem förutan undgår oss totalt. Domen är omstridd överallt - utom i större delen av Riksdagen och på APBs kontor. En minoritet har kört över en majoritet.

Vi anser att fildelningslagen är tandlös. Därför vill vi införa IPRED. Det faktum att detta skapar grov rättsosäkerhet i landet undgår oss totalt. Lagen är omstridd överallt - utom i Riksdagen (där Oppositionen röstar emot när de bara behöver göra det symboliskt) och på APBs kontor. En minoritet har kört över en majoritet.

Någonstans efter första stycket gapas nu ordet "Representativ Demokrati". Ett vackert ord. Dessvärre är det missvisande. "Här-ta-pappas-sprit-och-bilnycklarna-med-sin-polare-som-du-lyssnar-på-framför-familjen-och-vännerna" demokrati vore ett bättre ord för det. För det är vad det är. Vi ger personer makt i fyra år i hopp om att de ska representera oss.

Men det gör dem inte. De flesta Riksdagspartier lyssnar inte ens på sina egna kongresser? Och varför ska de då lyssna på folket?

Företag som skulle inte förlora ett öre på fildelning om de bara slutade bekämpa den försökte få igenom den här lagen. I somliga fall var de inte ens svenska.

Så kalla det inte demokratiskt. För det är det sannerligen inte. Inte alla kan gå till Riksdagsledamöter och få sin sida hörd och lyssnat på - och agerad på. Det är en enorm makt och en väldig lyx ni har. Men den är inte demokratisk.

Jag kan säga "inte demokratisk" om era metoder om och om igen. För ni är ingenting annat än en gapande minoritet som helt enkelt råkar vara den som sitter intill Pappas barn i bilen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Citat: "Vi ger personer makt i fyra år i hopp om att de ska representera oss".

Stopp, tänk och agera i harmoni!

Är det partiet någonting som ger vi makt i fyra år eller är ordet vi ett kollektivt begrepp som inte har hypermakt att i tid och rum värdera, värdesäkra och välja EN valsedel med partinamnet överst och kryssmarkera EN av vi (partiet någonting) rankad politiker i den svenska modellen av representativ demokrati lokalt någonstans i EU?

Vill, kan och vågar Du förstå vem som är "folkvald" lagstiftare och kontrollmakt lokalt någonstans på den inre gemensamma markanden i EU?