tisdag 9 februari 2010

Grattis Christian Engström!


Det finns väldigt många personer som kommer ihåg sin femtioårsdag. Jag är visserligen säker på att en viss herre i Kostym som just nu arbetar hårt i Bryssel kommer komma ihåg sin lika mycket som alla andra. Eller kanske inte alls. Året då han var 49 var faktiskt ett mycket imponerande år för hans räkning.

Christian Engström fyller idag 50 år. Men det är året då han var 49 som alla kommer minnas honom för. Allra högst jag. Jag tyckte mig inte riktigt känna Christian innan valrörelsen kom igång, något den gjorde med dunder och brak - med Christian i spetsen. Jag var ofta och hjälpte till med en massa olika evenemang och saker ibland med - ibland utan - Christian. Men det var alltid han som sporrade oss och uppmuntrade oss.Det finns två saker från Christians år som 49:åring som jag kommer ihåg mest. Det första var när Stockholmsgruppen skulle få en lektion i hur EU fungerade och Christian använde liknelser från Sagan om Ringen - där Parlamentet var Gondor som var omringat av Mordor. Efter hysteriska gapskratt blev det lite svårare att fokusera på ämnet, speciellt då vi fick veta att EUs regler för plastgubbar och morötter inte alls var överdrivna.

Det andra var en debatt i Frescati som jag bloggade om då. Det var nästan bara statsvetare i publiken (jag tror det var fyra som räckte upp handen och var där för att de var nyfikna) men debatten var ändå oerhört rolig där Christian på ett bra och enkelt sätt inför den samlade publiken berövade många av partiernas trovärdighet inför Integritetsfrågor genom att ha en arsenal av fakta till hands om hur de tidigare agerat lättvindigt i denna fråga.En annan händelse väl värd att minnas är Valvakan. Det var då som allas hårda arbete verkligen betalade av sig, då vi fick veta att vi kunde skicka Christian rakt in i EU-Parlamentet för att agera som ett Patriotbatteri mot alla de SCUDs fyllda med integritetskränkande förslag som landar på vårt land varje år - ett arbete som redan efter ett halvår gett stor effekt.

Det var då Christian kröntes med jackan som det stod "EU-Parlamentariker" på och jag måste känna att en sådan sak som en femtioårsdag kanske inte är så mycket i jämförelse med att vara folkvald av inte mindre än 7% av Sveriges röstande befolkning. Trots detta så är det med sann glädje jag skriver det här inlägget. Christian har betytt otroligt mycket för svensk Piratpolitik och frågan är om vi skulle varit där vi är idag utan honom.

Och därför skulle jag ändå vilja säga:
GRATTIS PÅ FEMTIOÅRSDAGEN CHRISTIAN.
En man som hette Engström Pirat
han va ingen Byrokrat
Ryggen hans var alltid rak
När han gick in i ett Parlament.

Det var en rak Pirat lång, kraftig och stolt
från sin topp till hans rot var han fyrhundra fot!
och hans gångstil var lugn lugn lugn, lugn

En dag gick Engström ut en stund

att gå för sig själv i en lummig lund

Han gick där förbi Federley en stund

När han gick in i ett Parlament.
Det var en rak Pirat...

Och Engström prova ett trick han lärt

han argumenterade med en kraftig snärt
Och Federley han flydde tvärt!
När han gick in i ett Parlament.


Det var en rak Pirat...


Men Centern den blev helt bestört

Maud skrek o svor nå´t oerhört
För FRA var deras flört.

När han gick in i ett Parlament..


Det var en rak Pirat...


Till följd av folkets arga gnäll

FRA försvann samma kväll

Dess Chef sattes i en liten cell
När han gick in i ett Parlament..


Det var en rak Pirat...


När målet kom i rätten opp
sa åklagarn:
Det får bli stopp
Man får ej övervaka nåt
När han gick in i ett Parlament.. .

Det var en rak Pirat...


Men domarn han va sträng som få

Han sa: FRA ska vi nog rå på

Domen den blir väldigt rå

När han gick in i ett Parlament..

Det var en rak Pirat...


Så Engström Pirat han firar vi.

och liksom folket tycker vi

att staten dom ska skita i
När man går in i ett Parlament..


Det var en rak Pirat...Andra som firar CE: Rick Falkvinge, Emil Isberg , Den underbarara Yami och Pandorna (med LolCat), Gonte, The Maker of Maloki Moments, Curt Jonsson, Björn Felten, Ola Nyström, Kunskapssamhället, Christoffer Willenfort, Anna Troberg, Kekki, Jan Lindgren, Carl Johan Rehbinder, Johanna Drott
Detta inlägg postades 13.37.

Inga kommentarer: