söndag 9 augusti 2009

Stureby och Arboga

Jag tror att få Pirater kommer glömma den hemskt överdrivna stormen om att det fanns bilder på mördade barn på The Pirate Bay. Vad som egentligen fanns var en förundersökning där bilder borde ha hemligstämplats och The Pirate Bay var bara ett medium. En mer korrekt rubrik var ju faktiskt "Domstolen/Polisen sprider bilder på döda barn". Det intressanta med detta var också att fram tills dess att nyheten spriddes så hade väldigt få personer sett förundersökningen. Folk hade visserligen spritt den, men det var oftast bara juridiskt nyfikna personer som hade läst den.

Nu upptäcker jag att även Sturebymordets Förundersökning finns på nätet, och det gläds jag över. Jag har velat läsa den, velat veta en bild av vad som hände som inte är färgad av sensationsjournalistik utan är det mest korrekta bild som någon kan ha lyckats forska fram.

Vad jag dock oroade mig för är att bilderna från obduktionen inte heller den här gången skulle varit hemlighetsstämplade eller ens utelämnade ur den officiella releasen. Enligt mina källor är den inte upplagd på The Pirate Bay ännu, men jag tror detta bara är en tidsfråga.

Mest talade är dock en person som intervjuades i samband med mordet som oroade sig för att hitta just obduktionsbilder på sin kompis på nätet.

Den här personen behöver inte oroa sig. Efter en titt i protokollet kan jag glatt konstatera att sagda bilder är hemlighetsstämplade. Det verkar som den rätta länken i kommunikationskedjan tagit sitt ansvar.

Länk till FuP

Inga kommentarer: