torsdag 6 mars 2008

Unga personer anser sig bestulna

Ungdomar skanderar efter Reinfeld på skola. Vad mysigt. De små liven har lärt sig uppskatta en av demokratins grundpelare - den som för övrigt är mest jobbig för oss andra som sitter och tvingas lyssna på skräpet. De anser sig nämnligen bestulna. Denna stöld får dem att begå Olaga Intrång (De flesta skolor tillåter inte andra elever än sina egna att besöka skolan efter händelsen på Bromma Gymnasium).

Så vad är de som de känner sig bestulna på?

Studiebidraget? Knappast. Det är orört och på samma nivå.
A-Kassan? Möjligt. Men har gymnasister A-kassa? Och är det verkligen "deras" pengar?

Mer än så kan jag faktiskt inte gissa på. Någon får väldigt gärna förklara för mig varför dessa ungdomar är fyllda av hat mot Sveriges Statsminister. Helst en av ungdomarna.

Eller är det bara Vänstern som är ute och skanderar igen? Mer troligt.

4 kommentarer:

Tomasz Matuszczyk sa...

Jag ställer mig själv samma fråga. Varför kunde ingen av journalisterna ha intervjuat någon av dem för att få någon form av klarhet i det hela? Svenska journalister är inget vidare på sitt jobb...

Slutstadium sa...

Men din dumme fan, a-kassan finansieras till största del av dess medlemmar, och alltså inte via din skattesedel. Har du något emot de svenska socialförsäkringssystemen?

Jonathan sa...

Ja, det har jag faktiskt. Man ska bara vara tacksam över att A-kassa finns - inte stå och gapa oförskämt åt den som råkar vara statsminister.

Räcker inte pengarna från A-kassan till i livet? Men vad tråkigt, skaffa ett jobb då.

No sa...

Det är ju inte olaga intrång om det är ett kommunalt öppet gymnasium, vilket alla kommunala gymnasium är. Det är varje persons rätt att demonstrera.

Sedan håller jag inte med dem och förstår likt dig inte alls vad de menar med att han bestjäl dem. Han har ju till och med minskat skatten på inkomst, så då "ger" han ju dem pengar, även om det är väldigt konstigt att staten sägs "ge pengar" när det är individen som har tjänat dem från början.

Det är nästan att man kan tycka de är lite korkade som står och skränar utan att förtydliga vad de menar.